Journal of Technology and Science Education

Des del Comitè Organitzador del CIDUI informen que ja està a disposició de qui ho desitgi el número especial de la revista Technology and Science Education sobre el CIDUI 2016 sobre innovació educativa.

Des de la mateixa revista, amb la finalitat de reflectir metodologies i experiències educatives innovadores i investigar sobre els processos d’aprenentatge, us conviden a enviar articles científics que puguin contribuir a aquest recull sobre experiències d’ensenyament a les aules.

En aquest enllaç podeu trobar més informació.

Publicat dins de General | Envia un comentari

I Jornades sobre competència digital i inclusió

El Grup d’investigació Stellae proposa un espai de trobada i debat entorn de la competència digital en l’àmbit formatiu. La trobada, que tindrà lloc el pròxim 13 i 14 de setembre està dirigit a membres de la comunitat educativa, professors, investigadors, famílies i alumnat.

Les “I Jornadas Internacionales InclúyeT. Cuando la competencia digital favorece la inclusión social” s’enmarquen dins del projecte CDEPI (Competencia Digital en estudiantes de educación obligatoria. Entornos socio-familiares, procesos de apropiación y propuestas de e-inclusión) (EDU2015-67975-C3-1-P). El projecte pretén contribuir al coneixement en el desenvolupament de la competència digital dels estudiants d’ensenyaments obligatoris i la possible relació que el seu aprenentatge pot tenir en els processos d’inclusió social.

Les jornades es desenvoluparan amb els objectius d’aprofundir en la competència digital i la seva relació en els processos d’ e-inclusió i crear un espai de diàleg i col·laboració entre els diferents agents de la comunitat educativa.

A continuació us deixem una relació de dates significatives. Podeu trobar més informació aquí.

Transmissió de comunicacions del 24 d’abril al 15 de juny.
Termini de matrícula per autors del 30 de juny al 15 de juliol.
Data límit de notificació d’acceptació o rebuig 30 de juny.
Inscripció gratuïta a la jornada fins al 7 de setembre.

Publicat dins de General | Envia un comentari

II Congrés Interuniversitari sobre el Treball de Fi de Grau

Des del curs 2011-2012, els estudis de grau han de concloure amb l’elaboració i presentació d’un Treball de Fi Grau, requisit indispensable per l’obtenció del grau. Aquest fet ha suposat un repte per les universitats, els seus equips directius, gestors, professorat i per descomptat, l’alumnat.

Durant els pròxims 14 i 15 de setembre, se celebrarà al Palacio de Congresos Conde Ansurez, Valladolid, el II Congrés Interuniversitari sobre el Treball de Fi de Grau.

A través del Congrés es donarà veu a opinions autoritzades en matèria de TFG i s’oferirà l’oportunitat de debatre. Es pretén donar l’opció de presentar resultats d’investigació, experiències, mòdels, eines, estratègies o altres que s’hagin aplicat en relació a qualsevol aspecte sobre l’elaboració i gestió dels TFG. Els inscrits podran proposar i presentar seminaris, taules de debat, simposis, sempre que compleixin els requisits establerts i rebin una avaluació postiva del comitè científic.

Les temátiques i àmbits de presentació de propostes seran: qualitat en la gestió dels TFG, control de frau en els TFG, ética en l’elaboració, tutorització i avaluació dels TFG, futur dels TFG, els TFG contextualitzats en entitats externes, els TFG en el marc europeu, modalitats de TFG, perspectiva de l’alumnat i el professsorat sobre els TFG, competències de l’alumnat i el professorat en relació al TFG, avaluació formativa dels TFG, TFG orrientats a la investigació, TFG i noves tecnologies i disseny i desenvolupoament de TFG.

El 31 de maig serà la data límit per presentar els resums de les comunicacions orals i escrites i el 15 de juny serà la data de límit per rebre l’acceptació o rebuig.

En aquesta web podreu trobar més informació.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Symposium POIO 2017 Recursos per un Pràcticum de qualitat

Del 5 al 7 de juliol, a Pontevedra tindrà lloc el Symposium Internacional “Recursos para un Prácticum de Calidad. Serà una trobada dirigida a difondre propostes, identificar i compartir recursos que promoguin la millora de les experiències del Pràcticum i les Pràctiques externes.

El pròxim 30 d’abril de 2017, finalitza el termini per presentar resums de Comunicacions, Videopòsters i Symposiums auto-organitzats. 

Les Comunicacions hauran de tenir una extensió de 2 pàgines (en format Word) on haurà de constar el títol del treball, nom i cognom de l’autor/s, centre de treball d’aquests, correu electrònic i telèfon de contacte, paraules clau i resum de 1.000 paraules, amb introducció, cos i conclusions. A la pàgina web podreu trobar una plantilla del format.

La proposta de Symposium Autoorganitzat s’haurà de presentar a la Secretaria del Congrés, incloent-hi el títol, la temàtica i les comunicacions i autors que formaran part (de 3 a 5, de diferents universitats). Al contrari de la resta, el coordinador/a estarà exempt de matricular-se.

Amb el resum del text dels Videopòsters acceptat, posteriorment es podrà enviar el vídeo amb una durada d’entre 2 i 4 minuts.

Totes les propostes/resums s’hauran d’enviar al correu electrònic del Congrés: symposiumpoio@gmail.com

En aquest enllaç trobareu més informació sobre els requisits per cada tipus de proposta, plantilles sobre les quals treballar i terminis finals.

Aquí trobareu més informació rellevant, que pot ser del vostre interès.

Des de l’ICE, esperem que sigui del vostre interès i us animeu a participar.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Jornada sobre els Ajuts Pont a escoles i instituts. La Universitat amb l’Escola: l’hora de la innovació.

El pròxim 29 de març, es desenvoluparà una Jornada sobre la innovació educativa i els resultats de les tres primeres convocatòries dels Ajuts Pont, que suposen la col·laboració entre escoles i instituts dels SSTT de Tarragona i Terres de l’Ebre i departaments de la Universitat Rovira i Virgili, amb el suport del Consell Social i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili.

L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de 17:15 a 20:30 h.

Els objectius de la jornada són: donar a conèixer els Ajuts Pont, reflexionar sobre la innovació educativa en xarxa, donar suport a les sinergies de col·laboració entre la Universitat i les escoles i instituts de les nostres comarques i analitzar bones pràctiques.

Podeu trobar més informació sobre la jornada i el programa amb totes les activitats que es desenvoluparan aquí.

L’assistència i participació en aquesta activitat estarà reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE URV. Podeu cercar més informació a través d’aquesta pàgina web, introduint el codi 7000370021.

Us recordem que la convocatòria als Ajuts Ponts per al pròxim curs 2017-2018 segueix oberta.

Publicat dins de General | Envia un comentari

El pati de mares i pares. Idees per educar

Des del Club dels Tarragonins s’ha organitzat “El pati de mares i pares”, un seguit de xerrades relacionades amb aspectes educatius i de criança, realitzades per professionals reconeguts de l’àmbit. El projecte té com a objectiu ajudar en la tasca educativa i d’aprenentatge dels infants.

Les sessions es fan els dimecres, en diferents espais públics de la ciutat i són d’accés lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala.

Us deixem amb una relació de les diferents xerrades que es duran a terme, per si poden ser del vostre interès.

patimares_2017

Més informació

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Congrés “EduMindUp”

El dijous 18 de maig de 2017 tindrà lloc l’inici del Congrés Internacional “EduMindUp”, i que finalitzarà el 20 de maig. L’esdeveniment tindrà lloc al Palau de Congressos de Tarragona en el marc del 50è aniversari del Col·legi Sant Pau Apòstol.

L’objectiu del congrés és crear un espai de trobada per als professionals de l’educació on puguin conèixer experiències i investigacions sobre neurociència i la seva vinculació amb la creativitat i les intel·ligències múltiples, pràctiques pedagògiques innovadores.

Durant el congrés es comptarà amb la presència d’experts a escala internacional que realitzaran ponències i workshops de bones pràctiques i experiències d’èxit.

Més informació

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Celebració de REDES-INNOVAESTIC 2017

Els dies 1 i 2 de juny de 2017 tindrà lloc Redes – Innovaestic que inclourà la celebració de “XV Jornadas de Redes de Investigación en Docencia Universitaria” i el “I Workshop Internacional de Innovación en Enseñanza Superior y TIC”, a la Universitat d’Alacant.

Es certificarà l’assistència a “Las XV Jornadas” i el “I Workshop Internacional” que es desenvoluparan de manera conjunta.

Els participants podran presentar les seves contribucions d’acord amb la temàtica de l’esdeveniment havent presentat la proposta corresponent. El termini per presentar un resum de la proposta (500-600 paraules)  finalitza el 22 de març. Les propostes presentades seran publicades en tres llibres de format digital.

Més informació

Publicat dins de General | Envia un comentari

I Congrés Internacional sobre Lideratge i Millora de l’Educació

El próxim 31 de maig, 1 i 2 de juny, tindrà lloc el I Congrés Internacional sobre Lideratge i Millora de l’Educació, es desenvoluparà a la Facultat de Formació del Professorat i Educació a Madrid. Serà un lloc de trobada pels investigadors i investigadores, directius i directives i docents interessats en l’àmbit de lideratge i millora educativa.

Durant el congrés hi haurà conferències de la mà de Pam Sammons, Ciaran Sugrue, Christopher Day, Olof Johansson, Stefan Brauckmann, Antonio Viñao, Francisco Luna, Beatriz Pont o Daniel Muij. També es realitzaran taules rodones i presentacions d’experiències de processos de millora escolar.

Aquest congrés està a càrrec de La Red de Investigación sobre Liderazgo y Mejora de la Educación (RILME) i la Universitat Autònoma de Madrid.

Per a més informació: http://congresos.fuam.es/fuamcongresos/i-congreso-internacional-sobre-liderazgo-y-mejora-de-la-educacion/home

Publicat dins de General | Envia un comentari

II CONGRESO INTERUNIVERSITARIO SOBRE EL TRABAJO DE FIN DE GRADO. UN DEBATE ABIERTO SOBRE LA SITUACIÓN ACTUAL EN LA UNIVERSIDAD ESPAÑOLA

Este Congreso pretende servir como lugar de encuentro para el análisis de los retos que la elaboración, tutorización, evaluación y gestión de los Trabajos de Fin de Grado (TFG) ha planteado a las Universidades el cumplimiento del Real Decreto 1393/2007 que implantó como una condición necesaria para la obtención del título de Grado la elaboración del TFG.

Se promueve esta iniciativa como un ágora abierta para que, desde cualquier campo de conocimiento, se defiendan y sometan a discusión cuantas iniciativas se han venido desarrollando en las instituciones de los participantes en este Congreso desde la aparición de los primeros TFGs en el curso académico 2011-2012.

Se pretende dar oportunidad a todos los actores implicados en cualquiera de los aspectos relacionados con la elaboración y/o gestión de los TFGs para presentar resultados de investigación, experiencias, modelos, herramientas, estrategias, etc. que hayan venido implementando.

El Comité Científico del Congreso, compuesto por miembros del Equipo Interuniversitario sobre el Trabajo de Fin de Grado del que forman parte grupos de seis universidades, someterá a análisis las propuestas de participación, que podrán adoptar la forma de Simposio Invitado, Comunicación y/o Póster, y decidirá sobre la idoneidad de su presentación. Será requisito para la presentación de trabajos el que al menos uno de los autores esté matriculado en el Congreso.

Más información estará disponible en la web del Congreso

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Envia un comentari