Workshop: Design Thinking aplicat a la docència

El professor Chema Ibáñez, membre del departament d’Expressió Gràfica a l’Enginyeria (EGE) de la UPC, ha impartit un taller sobre “Design Thinking” a la Universitat Rovira i Virgili (URV), dins el pla de formació del PDI.

Partint del mètode i les pràctiques que desenvolupa a les seves classes dels estudis de Grau d’Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte de l’EPSEVG i sobre la base de la creativitat, el disseny, la innovació i el plantejament de projectes, s’ha desenvolupat una activitat per compartir experiències pròpies i coneixement amb el nostre professorat.

Enllaç al blog del professor José María Ibáñez.

Publicat dins de General, profid | Envia un comentari

V Jornada d’Innovació Docent

V JORNADA D’INNOVACIÓ DOCENT: La motivació en la docència

L’objectiu principal de la V Jornada d’Innovació Docent es centra en conèixer com fomentar la motivació dels docents i dels estudiants en l’ensenyament universitari. Amb aquesta finalitat, la Jornada s’estructura en dues parts: una primera part dedicada a debatre sobre la motivació del docent i de l’estudiant; i una segona part sobre les comunicacions relacionades amb la temàtica de la Jornada.

La jornada es celebrarà el proper 12 de juliol i el públic destinatari són el professorat, grups d’innovació docent, investigadors, així com persones relacionades amb la innovació docent i la formació universitària.

Podeu descarregar el programa en aquest enllaç V jornada GID CAT o consultar la pàgina web oficial a http://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/v-jornada-gid/inici.

V JORNADA D'INNOVACIÓ DOCENT: La motivació en la docència

Publicat dins de General | Envia un comentari

CIREI 2018

Benvolguts,

Per si es del vostre interès, us fem arribar informació sobre el congrés CIREI que es celebrarà aquest any.

El II Congreso Virtual Iberoamericano y IV Congreso Virtual Iberoamericano sobre Recursos Educativos Innovadores se celebrará del 10 al 14 de diciembre de 2018.

Como en todas sus ediciones, el congreso se celebrará totalmente de forma online, aprovechando las potencialidades de las TIC para difundir y generar conocimiento en torno a la innovación educativa.

Por si es de su interés, les recordamos que el plazo de inscripciones reducidas para el II Congreso Virtual Internacional y IV Congreso virtual Iberoamericano sobre Recursos Educativos Innovadores (CIREI2018) finaliza el 15 de agosto. Les animamos a inscribirse y disfrutar de las conferencias y ponencias invitadas en esta edición.

 También les recordamos que sigue abierto el plazo para el envío de comunicaciones orales y pósters. Para más información, visiten la web del evento: https://congresosalcala.fgua.es/cirei2018/ficha/1921/instrucciones/

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

I Jornada d’Educació per a la Diversitat

La Fundació Estela i la Càtedra d’Inclusió Social de la URV organitzen la I Jornada d’Educació per a la Diversitat amb la voluntat d’endegar un espai de debat i d’intercanvi d’impressions entre professionals que treballen en l’àmbit ampli de la inclusió social de les persones amb diversitats funcionals.

En aquesta primera edició, la Jornada se centra al voltant de la inclusió educativa; concretament, el lema és Reflexionant sobre la inclusió.

Dia i lloc: Divendres, 29 de juny de 2018 – Aula Magna del Campus Catalunya. Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)

Programa: Podeu consultar el programa de la I Jornada d’Educació per a la Diversitat

Organització: La Fundació Estela i Càtedra d’Inclusió Social de la URV

 

Per a més informació, consulteu el següent enllaç:

http://serveiseducatius.xtec.cat/baixcamp/general/reflexionem-sobre-la-inclusio/

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ens hem traslladat!

Benvolguts/des,

Ens podreu trobar a les noves oficines situades a l’edifici W1 del Campus Sescelades:

Esperem veure-us aviat!

Publicat dins de General | Envia un comentari

Tancament per trasllat

Benvolguts/des,

Us informem que el centre romandrà tancat del 3 al 6 d’abril per trasllat.

Disculpeu les molèsties que us pugui ocasionar.

Atentament,

Institut de Ciències de l’Educació

Publicat dins de General | Envia un comentari

Anunci del Congrés Internacional d’Orientació Universitària a Zaragoza

Bon dia,

Ens dirigim a tota persona interessada en la temàtica de l’orientació educativa.

Sota el lema “Orientació i qualitat educativa universitàries”, els dies 5, 6 i 7 de setembre de 2018 es celebrarà, en el Paranimf de la Universitat de Saragossa, el Congrés Internacional d’Orientació Universitària (CIOU2018).

Les àrees temàtiques del Congrés s’emmarquen en tres grans apartats: orientació universitària a estudiants preuniversitaris, suport i orientació a estudiants durant la seva permanència a la Universitat i suport i orientació a estudiants sortits de la Universitat.

El congrés està orientat al professorat i alumnat universitari, a professionals, orientadors, psicòlegs, pedagogs, psicopedagogs i a totes les persones interessades en l’orientació universitària.

El termini d’enviament de comunicacions romandrà obert fins el 3 de maig de 2018.

Per a més informació: https://eventos.unizar.es/11393/detail/ciou2018.html

Agrairem que es difongui aquesta informació entre qui consideri interessat en la temàtica i esperem comptar amb la seva participació.

Una cordial salutació,

El Comité Organitzador

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ajuts Pont per a projectes educatius. Convocatòria 2018.

Benvolguts i benvolgudes,

El Consell Social i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili convoquen, per quart any, els Ajuts Pont per a projectes educatius.

Els Ajuts Pont tenen la finalitat de visibilitzar, ordenar i universalitzar la transferència de coneixement entre la comunitat universitària i la resta del sistema educatiu a partir de projectes d’innovació conjunts.

Estan destinats a potenciar la creació de grups de treball integrats per professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària de la demarcació de Tarragona conjuntament amb professorat de la URV –de qualsevol àrea de coneixement dels seus estudis-, amb la voluntat d’establir sinergies en l’àmbit territorial d’influència de la Universitat Rovira i Virgili  i dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona i de Terres de l’Ebre.

Els projectes poden ser presentats per una Escola, un Col·legi o un Institut de manera individual o per diversos centres de manera conjunta, i han de tenir, si més no, algun d’aquests objectius:

  • Aplicació docent de recerques i investigacions realitzades a la URV a les aules d’Infantil, Primària, Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional
  • Generació de materials docents a partir de la praxis educativa i de la recerca universitària

Els projectes seleccionats rebran un ajut màxim de 1500 € cadascun, fins a un màxim de 10 projectes, distribuïts entre tots els nivells educatius no universitaris i en tot l’àmbit territorial de la convocatòria, a partir d’un procés de concurrència pública.

El termini de presentació dels projectes s’iniciarà el 3 d’abril de 2018 i acabarà el 15 de maig de 2018.

Per a més informació, accedeixi al següent link: https://sites.google.com/site/icenouniversitariurv/noticies/ajutspontperaprojecteseducatiusconvocatoria2018

Gràcies per la seva atenció.

Publicat dins de General | Envia un comentari

VII Jornadas de Innovación Docente

Estimats amics,

La Universidad San Jorge (Zaragoza) organitzarà les VII Jornadas de Innovación Docente els pròxims 28 i 29 de juny de 2018.

Com en altres edicions, les jornades son un punt de trobada i aprenentatge sobre la innovació docent i l’educació en general en totes les seves etapes i nivells. Aquesta edició compta amb les conferències d’experts com ara Ángel Fidalgo i Antinio Cala i un programa de comunicacions i pòsters obert a la participació de docents de qualsevol etapa i centre educatiu.

El termini de recepció de propostes de comunicacions i pòsters està obert fins el dia 31 de març de 2018.

Tota la informació sobre el procés d’enviament de propostes, inscripció i assistència està disponible a:

Agraïm la difusió d’aquesta informació entre tots els possibles interessats.

Rebi una cordial salutació.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Tancament vacances de Nadal

Benvolguts,

Us informem que el centre romandrà tancat del 25 de desembre al 7 de gener per vacances de Nadal.

Us desitgem Bones Festes,

Institut de Ciències de l’Educació

Publicat dins de General | Envia un comentari