X Edició del Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI)

El X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI) tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona, els dies 4, 5 i 6 de juliol de 2018. Aquesta nova edició porta per títol “Espais d’aprenentatge: agents de canvi a la universitat”. Sota aquest lema, s’estan organitzant diversos actes i activitats que giraran entorn de quatre àmbits temàtics diferents relacionats amb l’educació superior.

El termini per enviar les propostes de comunicació és el 21 de gener de 2018.

Per més informació, es pot consultar la nova pàgina web del CIDUI.

CIDUI 2018: http://www.cidui.org/congressos-cidui/x-congres-cidui-2018/

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ampliació del termini per a la presentació de propostes al CIREI

Estimats/des companys/es,

Aquest any es celebrarà completament online el I Congrés Virtual Internacional i III Congrés Virtual Iberoamericà sobre Recursos Educatius Innovadors (CIREI2017), que tindrà lloc entre el 11 i el 17 de de desembre.

Els anunciem que el termini per a la presentació de treballs s’ha ampliat fins el 12 de novembre. Els volem animar a presentar els seus treballs en format de comunicació oral, pòster o simposi. Per a més informació, visiti el lloc web de l’esdeveniment: https://congresosalcala.fgua.es/cirei2017/ficha/1365/instrucciones/

Igualment, els volem animar a difondre-ho entre els seus doctorands, companys de grup d’investigació, col·legues i altres interessats.

Esperem que sigui del vostre interès.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Segona Edició EDUHACK

EduHack és una iniciativa del programa mSchools per connectar, inspirar i oferir les eines als directors i docents d’avui per a dissenyar nous models d’ensenyament i aprenentatge incorporant la tecnologia digital. Basat en els principis del design thinking aplicats a les competències i oportunitats del segle XXI, l’objectiu és plantejar reptes i desenvolupar solucions de forma creativa i col·laborativa.

El dia 20 febrer del 2016, va tenir lloc la jornada inicial de la 1a edició de l’EduHack, aplegant uns 400 participants d’arreu de Catalunya. Fruit d’aquesta jornada, van sorgir més de 60 propostes didàctiques que han anat evolucionant, algunes d’elles,  fins a convertir-se en experiències que s’han pilotat en alguns centres educatius de Catalunya durant aquest curs escolar.

Encetem ara la segona edició de l’EduHack. Et convidem a participar-hi. Trobaràs més informació a la plataforma de l’EduHack. Podeu accedir a la  pàgina per sol·licitar la inscripció del 9 al 29 d’octubre.

Aquest programa és obert a docents, futurs docents i experts del món educatiu i industrial de tot Catalunya, així que us demanem en feu difusió pels vostres canals per tal d’engrescar docents, futurs docents i experts del vostre àmbit i a tothom qui considereu adient.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Invitació a venir a la Conferència Internacional RED-U 2017

Estimats/des socis i sòcies,

Ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos que la Conferència Internacional RED-U “Universidad y desarrollo sostenible: experiencias de aprendizaje que comprometen el futuro” es celebrarà a Bilbao els pròxims 13 i 14 de novembre. També, aprofitem per comunicar-vos que s’amplia el termini de presentació de treballs fins el 31 de setembre, tal i com es mostra a la web de la trobada (http://jornadas2017.red-u.org/es/inicio/ ).

D’altra banda, recordem també a tots els socis que en la mateixa trobada de Bilbao està prevista la celebració de l’Assemblea General de socis de RED-U dilluns 13 al matí, a les 9:00 hores, i el Seminari-presentació RED-U del marc de qualificació docent per al professorat universitari, previst per dimarts 14 a la tarda, en horari de 15:30 a 17:30, el programa i inscripcions del qual enviarem pròximament més documentació.

Sens dubte, pensem que ambdues propostes són de gran interès per als socis i preguem la major difusió possible de la Conferència Internacional a les vostres universitats.

Esperant que pugueu organitzar les vostres agendes per veure’ns en ambdós esdeveniments, aprofitem per saludar-vos cordialment.

 

La Junta Directiva RED-U

Publicat dins de General | Envia un comentari

Us invitem al CIREI!

Benvolguts companys,

Ens complau anunciar-vos la proximitat del I Congrés Virtual Internacional i III Congrés Virtual Iberoamericà sobre Recursos Educatius Innovadors (CIREI). Aquest esdeveniment tindrà lloc entre els dies 11 i 17 de desembre de 2017. Serà completament online, a través de la plataforma habilitada per a aquest fi.

Durant aquests dies podrem gaudir de les conferències d’Anne Adams (Directora Associada per al desenvolupament acadèmic i professional en l’Institut de Tecnologia Educativa de l’Open University del Regne Unit) i de Stefan Ting Graf (investigador emèrit en el Centre d’Investigació Aplicada en Escoles i Educació de Dinamarca). També comptem amb un simposi invitat molt especial coordinat per José Ignacio Rivas (Catedràtic d’Universitat en el Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de Màlaga) sobre la importància del professorat i de la cultura escolar per a la innovació educativa. A això hem de sumar les ponències invitades d’investigadors espanyols i brasilers, així com els diferents fòrums virtuals per a l’intercanvi i debat.

Volem animar-vos a participar i enviar els seus treballs abans de l’1 de novembre. Les propostes podran ser en format pòster, comunicació oral o simposi. I aquelles que siguin aprovades pel comitè i defensades pels autors durant el congrés seran publicats en el llibre d’actes amb ISBN.

Per a més informació, dirigiu-vos a la web de CIREI2017: https://congresosalcala.fgua.es/cirei2017/

Salutacions cordials,

 

Comitè organitzador de CIREI2017

Publicat dins de General | Envia un comentari

Avís tancament del 31 de juliol al 29 d’agost

Us informem que del 31 de juliol al 29 d’agost de 2017 el centre romandrà tancat.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Journal of Technology and Science Education

Des del Comitè Organitzador del CIDUI informen que ja està a disposició de qui ho desitgi el número especial de la revista Technology and Science Education sobre el CIDUI 2016 sobre innovació educativa.

Des de la mateixa revista, amb la finalitat de reflectir metodologies i experiències educatives innovadores i investigar sobre els processos d’aprenentatge, us conviden a enviar articles científics que puguin contribuir a aquest recull sobre experiències d’ensenyament a les aules.

En aquest enllaç podeu trobar més informació.

Publicat dins de General | Envia un comentari

I Jornades sobre competència digital i inclusió

El Grup d’investigació Stellae proposa un espai de trobada i debat entorn de la competència digital en l’àmbit formatiu. La trobada, que tindrà lloc el pròxim 13 i 14 de setembre està dirigit a membres de la comunitat educativa, professors, investigadors, famílies i alumnat.

Les “I Jornadas Internacionales InclúyeT. Cuando la competencia digital favorece la inclusión social” s’enmarquen dins del projecte CDEPI (Competencia Digital en estudiantes de educación obligatoria. Entornos socio-familiares, procesos de apropiación y propuestas de e-inclusión) (EDU2015-67975-C3-1-P). El projecte pretén contribuir al coneixement en el desenvolupament de la competència digital dels estudiants d’ensenyaments obligatoris i la possible relació que el seu aprenentatge pot tenir en els processos d’inclusió social.

Les jornades es desenvoluparan amb els objectius d’aprofundir en la competència digital i la seva relació en els processos d’ e-inclusió i crear un espai de diàleg i col·laboració entre els diferents agents de la comunitat educativa.

A continuació us deixem una relació de dates significatives. Podeu trobar més informació aquí.

Transmissió de comunicacions del 24 d’abril al 15 de juny.
Termini de matrícula per autors del 30 de juny al 15 de juliol.
Data límit de notificació d’acceptació o rebuig 30 de juny.
Inscripció gratuïta a la jornada fins al 7 de setembre.

Publicat dins de General | Envia un comentari

II Congrés Interuniversitari sobre el Treball de Fi de Grau

Des del curs 2011-2012, els estudis de grau han de concloure amb l’elaboració i presentació d’un Treball de Fi Grau, requisit indispensable per l’obtenció del grau. Aquest fet ha suposat un repte per les universitats, els seus equips directius, gestors, professorat i per descomptat, l’alumnat.

Durant els pròxims 14 i 15 de setembre, se celebrarà al Palacio de Congresos Conde Ansurez, Valladolid, el II Congrés Interuniversitari sobre el Treball de Fi de Grau.

A través del Congrés es donarà veu a opinions autoritzades en matèria de TFG i s’oferirà l’oportunitat de debatre. Es pretén donar l’opció de presentar resultats d’investigació, experiències, mòdels, eines, estratègies o altres que s’hagin aplicat en relació a qualsevol aspecte sobre l’elaboració i gestió dels TFG. Els inscrits podran proposar i presentar seminaris, taules de debat, simposis, sempre que compleixin els requisits establerts i rebin una avaluació postiva del comitè científic.

Les temátiques i àmbits de presentació de propostes seran: qualitat en la gestió dels TFG, control de frau en els TFG, ética en l’elaboració, tutorització i avaluació dels TFG, futur dels TFG, els TFG contextualitzats en entitats externes, els TFG en el marc europeu, modalitats de TFG, perspectiva de l’alumnat i el professsorat sobre els TFG, competències de l’alumnat i el professorat en relació al TFG, avaluació formativa dels TFG, TFG orrientats a la investigació, TFG i noves tecnologies i disseny i desenvolupoament de TFG.

El 31 de maig serà la data límit per presentar els resums de les comunicacions orals i escrites i el 15 de juny serà la data de límit per rebre l’acceptació o rebuig.

En aquesta web podreu trobar més informació.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Symposium POIO 2017 Recursos per un Pràcticum de qualitat

Del 5 al 7 de juliol, a Pontevedra tindrà lloc el Symposium Internacional “Recursos para un Prácticum de Calidad. Serà una trobada dirigida a difondre propostes, identificar i compartir recursos que promoguin la millora de les experiències del Pràcticum i les Pràctiques externes.

El pròxim 30 d’abril de 2017, finalitza el termini per presentar resums de Comunicacions, Videopòsters i Symposiums auto-organitzats. 

Les Comunicacions hauran de tenir una extensió de 2 pàgines (en format Word) on haurà de constar el títol del treball, nom i cognom de l’autor/s, centre de treball d’aquests, correu electrònic i telèfon de contacte, paraules clau i resum de 1.000 paraules, amb introducció, cos i conclusions. A la pàgina web podreu trobar una plantilla del format.

La proposta de Symposium Autoorganitzat s’haurà de presentar a la Secretaria del Congrés, incloent-hi el títol, la temàtica i les comunicacions i autors que formaran part (de 3 a 5, de diferents universitats). Al contrari de la resta, el coordinador/a estarà exempt de matricular-se.

Amb el resum del text dels Videopòsters acceptat, posteriorment es podrà enviar el vídeo amb una durada d’entre 2 i 4 minuts.

Totes les propostes/resums s’hauran d’enviar al correu electrònic del Congrés: symposiumpoio@gmail.com

En aquest enllaç trobareu més informació sobre els requisits per cada tipus de proposta, plantilles sobre les quals treballar i terminis finals.

Aquí trobareu més informació rellevant, que pot ser del vostre interès.

Des de l’ICE, esperem que sigui del vostre interès i us animeu a participar.

Publicat dins de General | Envia un comentari